Šie zeltaini, viegli karamelizētie franču tosti ir kā rīta laimes brīdis uz šķīvja. Mīksta, maigi salda iekšpuse un kraukšķīga apmale apvienojas sviesta aromātu, radot sildošu, mājīgu garšu. Ideāli papildināmi ar sev vēlamo pildījumu — vienkārši, eleganti un neatvairāmi gardi.
Nepieciešams (visu nepieciešamo atradīsi veikalā RIMI):
- Baltmaize;
- Olas;
- Siers;
- Piens;
- Sviests cepšanai.
Pagatavošana:
Maizei nogriež maliņas.
Bļodā iesit divas olas, pievieno nedaudz piena – sakuļ.
Olu masai pievieno rīvētu sieru.
Pannu uzsilda un uz tās izkausē sviestu.
Maizīti apviļā olas un siera maisījumā tā, lai siers tai pieķeras, maizi liek uz pannas.
Maizīti cep zeltainu, pēc tam to pasniedz kopā ar to, ko vien sirds kāro.
Izmēģini arī šīs Dr. Sirmā receptes:
Suši burgers – recepte, par kuru pārsteigts ir pat Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā ašā recepte – zeltaini kabaču kraukšķīši nieka 10 minūtēs

Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels
