Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kā pie vecmāmiņas – biezpiena cepumi "Zosu kājiņas"

Foto: ekrānuzņēmums no edamskaisti/ Instagram

Foto: ekrānuzņēmums no edamskaisti/ Instagram

Meklē vienkāršu un gardu našķi, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus? Šie mīkstie un nedaudz kraukšķīgie biezpiena cepumi ar kanēļa-cukura glazūru noteikti liks atcerēties bērnību! "Zosu kājiņas" ir klasiska recepte, kas neprasa daudz sastāvdaļu un vienmēr izdodas. Pagatavo kopā ar bērniem vai iepriecini mīļos ar siltu cepumu šķīvi un tasi tējas. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!

Nepieciešams:

  • 180 g biezpiena;
  • 180 g miltu;
  • 100 g sviesta;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • Šķipsniņa sāls;
  • Cukurs ar kanēli.

Pagatavošana:

Biezpienu sajauc ar miltiem, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un mīkstu sviestu. Samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties 30 – 60 minūtes.

Atdzesēto mīklu izrullē, ar formiņu izspiež aplīšus, tos apviļā cukura un kanēļa glazūrā.

Katru cepumu saloka uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm (veidojot "zosu kājiņu" formu) un liek cepties 175 °C aptuveni 18–20 minūtes, līdz kļūst zeltaini.

Izmēģini arī:

Vasaras garša desertā: melleņu siera kūka ar drupačām

Recepte: Veselīgs pankūku pīrāgs

Foto: ekrānuzņēmums no edamskaisti/ Instagram

Foto: ekrānuzņēmums no edamskaisti/ Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas