
Foto: ekrānuzņēmums no edamskaisti/ Instagram
Meklē vienkāršu un gardu našķi, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus? Šie mīkstie un nedaudz kraukšķīgie biezpiena cepumi ar kanēļa-cukura glazūru noteikti liks atcerēties bērnību! "Zosu kājiņas" ir klasiska recepte, kas neprasa daudz sastāvdaļu un vienmēr izdodas. Pagatavo kopā ar bērniem vai iepriecini mīļos ar siltu cepumu šķīvi un tasi tējas. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!
Nepieciešams:
- 180 g biezpiena;
- 180 g miltu;
- 100 g sviesta;
- 2 ēdamkarotes cukura;
- 1 tējkarote vaniļas cukura;
- Šķipsniņa sāls;
- Cukurs ar kanēli.
Pagatavošana:
Biezpienu sajauc ar miltiem, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un mīkstu sviestu. Samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties 30 – 60 minūtes.
Atdzesēto mīklu izrullē, ar formiņu izspiež aplīšus, tos apviļā cukura un kanēļa glazūrā.
Katru cepumu saloka uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm (veidojot "zosu kājiņu" formu) un liek cepties 175 °C aptuveni 18–20 minūtes, līdz kļūst zeltaini.
Izmēģini arī:

Foto: ekrānuzņēmums no edamskaisti/ Instagram
