Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vasaras garša desertā: melleņu siera kūka ar drupačām

Foto: ekrānuzņēmumi no annascooking_/Instagram

Foto: ekrānuzņēmumi no annascooking_/Instagram

Šī siera kūka ir īsts gardēžu sapnis: maigs pamatnes mīklas pamats, krēmīga siera masa un zeltaina drupača ar citrona glazūru. Tā ir sulīga, smaržīga un pilna ar svaigām mellenēm. Pagatavošana ir vienkārša un izdosies pat tad, ja nav liela pieredze cepšanā.

Nepieciešams:

Drupaču pamatnei un virsai:

  • 450 g kviešu miltu;
  • 1½ tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 150 g auksta sviesta;
  • 150 g cukura;
  • 2 olas;
  • 1 ēd.k. vaniļas cukura.
  • Siera masai:

  • 250 g mascarpone siera;
  • 600 g krēmīga biezpiena;
  • 160 g cukura (vai vairāk, ja vēlies saldāku);
  • 4 ēd.k. krējumveida pudiņa pulvera (bez vārīšanas);
  • 4 olas (izmērs M);
  • 2 tējk. vaniļas cukura;
  • 300 g melleņu.

Citrusglazūrai:

  • 1 glāze pūdercukura;
  • citrona sula (pamazām pievienojot, līdz iegūst vēlamo konsistenci).

Pagatavošana:

Uzsildi krāsni līdz 180 °C (augša-apakša režīmā).

Sajauc visas drupaču sastāvdaļas – mīklai jābūt birstošai, līdzīgai smalkai drupačai.

2/3 mīklas izlīdzini cepamajā formā (aptuveni 20×25 cm) un cep 15 minūtes 180 °C, atlikumu liec ledusskapī.

Ātri samaisi siera masas sastāvdaļas – līdz vienmērīgai konsistencei.

Lej masu uz pamatnes, pārber ar mellenēm, un virsū izkaisi atlikušo drupaču mīklu.

Cep apmēram 65–75 minūtes. Ja virspuse sāk pārāk apbrūnēt, piesedz ar foliju.

Atdzesē kūku, pārlej ar glazūru, kas pagatavota no pūdercukura un citrona sulas.


Foto: ekrānuzņēmumi no annascooking_/Instagram

Foto: ekrānuzņēmumi no annascooking_/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas