Cūkgaļas krūtiņa. Foto:1188.lv
Sulīga un tajā pašā laikā
kraukšķīga cūkgaļas krūtiņa ir nenoliedzami sātīgs un arī ļoti garšīgs ēdiens.
Arī pagatavošana pārāk daudz laika neprasa. Piedāvājam recepti cūkas krūtiņai
ar ceptiem kartupeļiem un pākšu pupiņām.
4 ēdājiem nepieciešams:
- 1 kg cūkgaļas krūtiņas
- 6 kartupeļi
- 2 saujas pākšu pupiņas ( ziemā saldētās)
- 2 ēdamkarotes medus(marinādei)
- 1 ēdamkarote saldās čili mērces(marinādei)
- 2 tējkarotes vočesteras mērces(marinādei)
- 3 ēdam karotes BBQ mērces(marinādei)
Vispirms pagatavojam marinādi. Visas minētās marinādes rūpīgi sajaucam kopā. Cūkas krūtiņu sagriežam aptuveni 6 cm platos gabaliņos. Gaļu rūpīgi samaisām ar marinādi. Ļoti vēlams, lai gaļa istabas temperatūrā marinādē kādas stundas četras nostāvētos. Nomizojam kartupeļus, sagriežam ne pārāk plānās ripiņās. Ieberam kartupeļus bļodā, pievienojam arī pākšu pupiņas. Visu rūpīgi samaisām ar olīveļļu, sāli un nedaudz pipariem. Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 200 grādiem. Uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs uzberam kartupeļus ar pupiņām un izvietojam krūtiņas gabaliņus. Bļodā, kurā tika marinēta gaļa noteikti vēl būs palikusi marināde. To neizlejam. Cepam aptuveni 35 – 40 minūtes. Īsi pirms cepšanas beigām apsmērējam krūtiņu ar pāri palikušo marinādi un uzslēdzam grila režīmu. Labi garšos kopā ar svaigajiem salātiem
Izmēģini arī :
Skābu kāpostu zupa ar konservētiem tomātiem
Gardās kotletes ar siera cepurīti
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Cūkgaļas krūtiņa. Foto:1188.lv