Vistas marinēšana ir lielisks veids, kā piešķirt gaļai intensīvu garšu un padarīt to sulīgāku. Neatkarīgi no tā, vai plānojat grilēt, cept vai sautēt vistu, pareiza marināde var ievērojami uzlabot ēdiena garšu un tekstūru. Rakstā atradīsi trīs dažādas Mārtiņa Sirmā marinādes receptes, kas piemērotas dažādām gaumēm un pagatavošanas metodēm.
1. Sausā marināde
Garšvielas – kumīnu, koriandru, citronpiparus un nedaudz sāls – ber blenderī un sablendē kopīgā maisījumā. Garšvielas ber trauciņā, pievieno vistu, visu apmaisa un gatavs!
2. Majonēzes marināde
Majonēzi sajauc kopā ar citronpipariem, pievieno zaļumus (dilles, koriandru un pētersīļus) un visu samaisa. Kad marināde gatava, tai pievieno gaļiņu un gatavs!
3. Sojas mērces marināde
Trauciņā sajauc sojas mērci ar ponzu mērci, pievieno laima sulu un ūdeni (tikpat, cik pārējā marināde). Pieber nedaudz sodu un visu sajauc. Liek iekšā gaļu un ļauj marinēties. Gatavs!
Lai vienmēr izdodas sulīga un garda vistas gaļa!
Video skaties, kā šīs marinādes gatavo pats Mārtiņš Sirmais!
Lasi arī:
Mārtiņā Sirmā padoms – nepērc saldētas garneles

Foto: ekrānšāviņš no 1188play