
Foto: ekrānuzņēmums no Ethan Chlebowski/Youtube
Marinēti sarkanie sīpoli ir īsts garšas uzlabotājs jebkurā virtuvē – tie piešķir svaigumu, kraukšķīgumu un patīkamu skābumu burgeriem, salātiem, takām vai vienkārši uz grauzdiņa. Pagatavošana prasa vien dažas minūtes, bet rezultāts priecēs vēl vairākas dienas!
Nepieciešams:
- 2 vidēji lieli sarkanie sīpoli (plāni sagriezti);
- 100 ml etiķa (ābolu, baltvīna vai sarkanvīna);
- 100 ml ūdens;
- Liela šķipsna sāls (vai ~2% no šķidruma svara);
Pēc izvēles:
- 1 tējk. cukura vai medus maigākam balansam
- Piparu graudi, lauru lapa vai ķiploka daiviņa – izteiktākai garšai
Pagatavošana:
Sīpolus nomizo, plāni sagriez un liec tīrā burciņā (vēlams – stikla).
Katliņā lej etiķi un ūdeni (vienādās daļās), pievieno sāli (un cukuru/medu, ja lieto). Uzvāri šķidrumu un noņem no plīts.
Karsto šķidrumu pārlej sīpoliem tā, lai tie pilnībā pārklāti. Ja nepieciešams, piespied ar karoti.
Aizver burku un atdzesē. Uzglabā ledusskapī vismaz 2 stundas. Garša kļūst izteiksmīgāka pēc 1–2 dienām.
Izmēģini šos sīpoliņus pasniegt pie garda šašlika:
Lai šovasar šašliks garšo izcili: 5 mērces, ko izmēģināt gaļas marinēšanas receptēs
Izcili gards rabarberu šašliks – recepte ar raksturu
Sulīgs cūkgaļas šašliks divu stundu laikā – Ērika Ozollapas recepte

Foto: ekrānuzņēmums no Ethan Chlebowski/Youtube
