Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Marinētie sarkanie sīpoli – ātri, gardi un universāli

Foto: ekrānuzņēmums no  Ethan Chlebowski/Youtube

Foto: ekrānuzņēmums no Ethan Chlebowski/Youtube

Marinēti sarkanie sīpoli ir īsts garšas uzlabotājs jebkurā virtuvē – tie piešķir svaigumu, kraukšķīgumu un patīkamu skābumu burgeriem, salātiem, takām vai vienkārši uz grauzdiņa. Pagatavošana prasa vien dažas minūtes, bet rezultāts priecēs vēl vairākas dienas!

Nepieciešams:

  • 2 vidēji lieli sarkanie sīpoli (plāni sagriezti);
  • 100 ml etiķa (ābolu, baltvīna vai sarkanvīna);
  • 100 ml ūdens;
  • Liela šķipsna sāls (vai ~2% no šķidruma svara);

Pēc izvēles:

  • 1 tējk. cukura vai medus maigākam balansam
  • Piparu graudi, lauru lapa vai ķiploka daiviņa – izteiktākai garšai

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo, plāni sagriez un liec tīrā burciņā (vēlams – stikla).

Katliņā lej etiķi un ūdeni (vienādās daļās), pievieno sāli (un cukuru/medu, ja lieto). Uzvāri šķidrumu un noņem no plīts.

Karsto šķidrumu pārlej sīpoliem tā, lai tie pilnībā pārklāti. Ja nepieciešams, piespied ar karoti.

Aizver burku un atdzesē. Uzglabā ledusskapī vismaz 2 stundas. Garša kļūst izteiksmīgāka pēc 1–2 dienām.

Izmēģini šos sīpoliņus pasniegt pie garda šašlika:

Lai šovasar šašliks garšo izcili: 5 mērces, ko izmēģināt gaļas marinēšanas receptēs

Izcili gards rabarberu šašliks – recepte ar raksturu

Sulīgs cūkgaļas šašliks divu stundu laikā – Ērika Ozollapas recepte

Recepte: marinēti sīpoli
Foto: ekrānuzņēmums no  Ethan Chlebowski/Youtube

Foto: ekrānuzņēmums no Ethan Chlebowski/Youtube

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas