
Foto: ekrānuzņēmums no chefbosquet/ Instagram
Vasaras garšas vienā šķīvī – sulīgi persiki, krēmīga burrata un aromātisks šķiņķis. Šī recepte būs ideāla gan kā vieglas vakariņas, gan kā oriģināla uzkoda draugu kompānijā.
Nepieciešams:
- 1 liels vai 2 mazi persiki;
- 1 burrata siers;
- Šķiņķis vai prušuto(pēc garšas);
- Sauja rukola;
- Sāls, pipari, olīveļļa (auksti spiesta);
- Garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana:
Persiku pārgriez uz pusēm, izņem kauliņu un liec cepeškrāsnī uz ~10 minūtēm 200 °C temperatūrā. Vari izmantot arī grilu, pannu, grilpannu vai pat airfryer.
Izvieto rukolu uz šķīvja kā pamatu.
Pievieno siltos persikus, uzliec burratu un pāri kārto plānas gaļas šķēlītes.
Pārslaki ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus un izvēlētās garšvielas.
Izmēģini arī:
Nektarīnu un halumi salāti – viegli, gardi un vasarīgi
Recepte: Ingas Spriņģes ģimenes mīļākais ēdiens – sēņu pīrāgs ar gailenēm

Foto: ekrānuzņēmums no chefbosquet/ Instagram
