Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Tomātu krēmzupa ar garnelēm

airitata/Instagram

airitata/Instagram

Ēdienu blogere Airitata (īstajā vārdā Airita Kodorāne) dalījusies ar recepti, kas viņai palīdzējusi ātrāk tikt uz kājām pēc saaukstēšanās. Vasarā, kad tomāti ir īpaši aromātiski, šī krēmzupa izdodas īpaši bagātīga un gardāka par jebkuru zāļu tēju.

Sastāvdaļas:

  • 6–7 tomāti
  • 1 paprika
  • 1–2 sīpoli (pēc izvēles var arī nelikt)
  • galviņa ķiploku
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 1 paciņa kausētā siera
  • 200 g garneles
  • timiāns vai citi garšaugi
  • olīveļļa
  • sāls un pipari (pēc garšas)
  • čili pārslas (pēc garšas)
  • baziliks
  • 80 g fitaki siera

Pagatavošana:

  1. Sagrieztus tomātus, papriku un sīpolu liek uz pannas ar cepampapīru, pārslaka ar olīveļļu un garšaugiem.
  2. Ķiploku galviņu ietin folijā, pārlej ar olīveļļu un liek blakus.
  3. Viss cepas 40 minūtes 180 °C. Kad ķiploks padzisis, to izspiež un kopā ar dārzeņiem sablendē krēmīgā masā.
  4. Masu liek katlā, pievieno buljonu un sieru, karsē, līdz siers izkusis.
  5. Garneles ātri apcep ar ķiploku un liek virsū zupai.
  6. Pasniedz ar baziliku, čili pārslām vai feta siera drupačām.


Lasi arī!

Sabalansētas pusdienas 10 minūtēs – lasis ar olu nūdelēm

Recepte: Daira Bertāna avokado un garneļu aukstā zupa

airitata/Instagram

airitata/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas