
Foto: ekrānuzņēmums no roberto_avellan/Instagram
Vai meklē ko vieglu, veselīgu un sātīgu brokastīm vai vēlajām brokastīm? Mums ir recepte, kas apvieno proteīniem bagātu biezpienu, kraukšķīgus dārzeņus un olbaltumvielām bagātas olas. Un pats labākais – arī tako pamatnes šoreiz top pavisam citādas – tās pagatavotas no biezpiena un olu baltumiem!
Nepieciešams (3 tako):
Tako pamatnei:
- 100 g biezpiena;
- 2 olu baltumi;
- Pipari un garšvielas pēc garšas.
Pildījumam:
- Avokado;
- Rukola;
- Tomāts;
- Olu kultenis;
- Zaļais čili;
- Citrona miziņa.
Pagatavošana:
Sajauc biezpienu ar olu baltumiem un pievieno piparus, garšvielas pēc izvēles (piemēram, kaltētu baziliku, ķiploku pulveri vai papriku).
Ar karoti vai lāpstiņu uz cepamās pannas ar cepampapīru veido apļus (aptuveni 12–15 cm diametrā).
Cep 180°C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz pamatnes kļūst stingras un viegli zeltainas.
Kad tās nedaudz atdzisušas, uzmanīgi noņem no papīra.
Piepildi ar izvēlētajiem dārzeņiem un siltu olu kulteni – ideāli sader kopā ar avokado krēmīgumu un citrona miziņas svaigumu.
Izmēģini arī:

Foto: ekrānuzņēmums no roberto_avellan/Instagram
