
jushkapadrushka/Instagram
Ja mājās mētājas kāds kabacis un ir vēlme pēc siltām, mājīgām vakariņām bez liekām pūlēm – šī recepte ir tieši laikā. Ar to savā Instagram kontā padalījusies ēdienu blogere Justīne Dzelskalna (ex Martinsone), plašāk pazīstama kā Juška Padrushka, un mēs esam sajūsmā – jo šis kabaču un maltās gaļas sautējums ir gan vienkāršs, gan ļoti, ļoti garšīgs.
Sastāvdaļas:
- 500 g maltās gaļas
- 1 tējkarote gaļas garšvielas
- Sāls pēc garšas
- 4 šķēles speķa (pēc izvēles)
- 1 sīpols
- 1 vidējs kabacis
- 4 vidēji tomāti
- 100 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
- Vispirms uz pannas apcep malto gaļu kopā ar gaļas garšvielām un sāli, līdz tā kļūst brūna. Kad gatava – noņem no pannas un noliek malā.
- Tajā pašā pannā liek speķa šķēles (ja lieto), lai izkūst tauki. Kad tas noticis, pievieno sīki sakapātu sīpolu un sagrieztu kabaci. Cep līdz viss kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno sagrieztus tomātus, visu apmaisa un liek atpakaļ apcepto gaļu.
- Sautē visu kopā uz nelielas uguns kādas 5 minūtes, līdz sastāvdaļas labi saplūst. Pašās beigās pielej saldo krējumu, apmaisa un ļauj vēl dažas minūtes pasautēties.
Ar ko pasniegt?
Šis sautējums ideāli garšo ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru. Pievieno vēl kādus svaigus lociņus vai vieglus salātus – un vakariņas gatavas!
Vienkārši, sātīgi un mājīgi – tieši tā, kā vajag pēc garas dienas.
Lasi arī!
Recepte: Ātrs un garšīgs "woks"
Recepte: Fritatta ar sēnēm un šķiņķi Kaspara Daugaviņa gaumē
Ideāli vasarai! Atsvaidzinoša makaronu recepte ar citronu, baziliku un ķirštomātiem

jushkapadrushka/Instagram
