Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

3 receptes: Sālīts, marinēts lasis vai forele!

Sālīts lasis, forele, Image by free stock photos from www.picjumbo.com from Pixabay

Sālīts lasis, forele, Image by free stock photos from www.picjumbo.com from Pixabay

Sālīts lasītis uz maizītes ar citrona šķēlīti un sīpoliņu.. Mmmm.. Arī Tev sariesās siekalas? Reti kuram negaršo sālīts lasis vai forele! Lūk 3 dažādas receptes, kā iesālīt, iemarinēt sarkano zivi! Izmēģini visas un atrodi sev tīkamāko garšu!

Recepte Nr.1 – Klasiski sālīts lasis vai forele

Nepieciešams:

  • Sāls
  • Cukurs
  • Laša vai foreles fileja ar ādu

Pagatavošana:

Sāli un cukuru sajauc (3:2), kārtīgi apviļā zivs fileju un iesāla pāris stundas vai līdz nākamai dienai, uzglabājot slēgtā traukā.

Recepte Nr.2 - Sālīta sarkanā zivs diļļu marinādē

Nepieciešams:

  • 1 kg laša vai foreles fileja ar ādu
  • Cukurs ½ glāze
  • Sāls ¼ glāzes
  • Smalcinātas dilles, 2 glāzes
  • Smaržīgie pipari
  • Eļļa

Pagatavošana:

Zivs fileju ierīvē ar eļļu un visām garšvielām. Sasmalcinātas dilles sadala un pusi ieber traukā, uzliek lasi ar ādu uz leju, pārkaisa ar otru pusi dillēm. Trauku noslēdz. Zivi iesāla pāris stundas vai līdz nākamai dienai.

Recepte Nr.3 – Sālīts, marinēts lasis vai forele ar sīpoliem

Nepieciešams:

  • 2 kg sarkanās zivs fileja bez ādas
  • Sīpoli, 2-3 gb.
  • Sāls, 3 ēd.k.
  • Cukurs, 2 ēd.k.
  • Melnie pipari, pēc garšas
  • Smaržīgie pipari, 2 - 3gb
  • Lauru lapas, 2 gb
  • Krustnagliņas, 4 – 5gb
  • Eļļa, 80g

Pagatavošana:

Zivs fileju sagriež šķēlītēs. Sagriež arī sīpolus uz pusēm un daiviņās. Garšvielas sasmalcina vai sablendē. Visas sastāvdaļas – zivi, sīpolus, eļļu un garšvielas samaisa kopā un marinē, sāla vismaz 40 minūtes.

Izmēģini arī citas jūras velšu receptes:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...