Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Kā pagatavot izcili gardu frikadeļu zupu: recepte

Frikadeļu zupa (Image by Pirkko Seitsenpiste from Pixabay)

Frikadeļu zupa (Image by Pirkko Seitsenpiste from Pixabay)

Lai pagatavotu izcili gardu frikadeļu zupu, ir nepieciešams noteikt laiks, lai visas zupas sastāvdaļu garšas varētu kā nākas sajaukties, un konkrēti pārtikas produkti, kas zupai piešķir krāsu - burkāni un dilles. Tikai tāda – krāsaina un garšas bagāta – ir īsta frikadeļu zupa. Kā tādu pagatavot, lūk, recepte.

Šai receptei nepieciešams:

  • 700 gr maltās gaļas - cūkgaļa vai 50:50 cūkgaļa ar liellopu (pirms gatavošanas ir ieteicams gaļu sasildīt istabas temperatūrā, piemēram, stundu pirms tam nolikt malā, lai pastāv) ;
  • 4 lielas ķiploka daiviņas;
  • 1 sīpols;
  • 3 lieli kartupeļi;
  • 2 lieli burkāni;
  • Sāls, pipari, 2 lauru lapas;
  • Svaigas dilles (saldētas arī der).

Frikadeļu zupas recepte:

  1. Lej kastrolī ūdeni, liec uz uguns vārīties, sasmalcini smalki sīpolu un 2 ķiploku daiviņas, met ūdenī, pievieno nedaudz sāli, piparus un lauru lapas;
  2. Nomizo burkānus un kartupeļus, nomazgā;
  3. Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm un sakapā pus ripiņās, liec kastrolī vārīties;
  4. Malto gaļu liec bļodā, pievieno sāli, piparus un atlikušās, smalki sakapātās ķiploku daiviņas. Visu kārtīgi samaisi, sāc taisīt apaļas frikadeļu bumbiņas. Kad visa gaļa izlietota, met visas kopā katlā pie burkāniem;
  5. Sagriez kartupeļus, pievieno zupai, ik pa laikam nosmel putas;
  6. Nogriez uguni un ļauj zupai lēnām gatavoties līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti;
  7. Kad zupa jau gatava, pievieno smalki sagrieztas dilles.

Citas sildošas zupu receptes atradīsi šeit:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...