Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Krāsnī cepta cūkgaļas karbonāde dzērveņu marinādē: RECEPTE

Cūkgaļa dzērveņu marinādē (Image by Divily from Pixabay)

Cūkgaļa dzērveņu marinādē (Image by Divily from Pixabay)

Veselīgo, vitamīniem bagāto dzērveņu sezonu ir kā nākas jānosvin un mēs mājās to darām ar krāsnī ceptas cūkgaļas kakla karbonādes gabaliņiem dzērveņu marinādē. Ja iemarinēsi gaļu pa dienu, jau vakarā varēsi baudīt mīkstu, sulīgu gaļu, kas garšo pēc rudens. Lūk, recepte, kā to pagatavot.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas karbonādes;
  • 5 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • 5 ēdamkarotes majonēzes;
  • 3 ēdamkarote sojas mērces;
  • 200g dzērvenes;
  • Sāls un pipari.

Recepte:

  1. Dzērvenes samal, pievieno majonēzi, sojas mērci, tomātu mērci un nedaudz sāli un piparus;
  2. Visu kārtīgi samaisi un iemērc sagrieztus cūkgaļas gabaliņus, atstāj, lai ievelkas uz 4-5 stundām aukstumā;
  3. Gaļu liec cepties krāsnī ar visu marinādi 175°C temperatūrā uz aptuveni 1 stundu (var gatavot arī uz grila).

To var pasniegt ar vārīties kartupeļiem vai citiem sezonāliem dārzeņiem – ķirbi, bietēm, burkāniem, utt. – un svaigiem salātiem.

No dzērvenēm vari pagatavot arī mērci. To gatavo tāpat kā brūkleņu mērci, tikai šajā gadījumā, protams, izmantojot dzērvenes.

Dzērvenes ir viens no brīnumlīdzekļiem, kas stiprina imunitāti, tāpēc ēd tās daudz svaigā veidā un izmanto dažādos ēdienos.

Cūkgaļa dzērveņu marinādē (Image by Divily from Pixabay)

Cūkgaļa dzērveņu marinādē (Image by Divily from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas