Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte - Vegāniskā gaļa - seitāns

Seitāns, foto - Pinterest

Seitāns, foto - Pinterest

Neticēsi, pat vegāniem ir savs gaļas, desu aizstājējprodukts. Seitāns ir viegli pagatavojams un garšo lieliski gan vienkārši uz maizes, gan kopā ar citiem produktiem!

Nepiecešams:

  • 260g kviešu lipeklis
  • 25g rauga pārslas
  • 60g turku zirņu milti
  • 1 ēd.k. paprika
  • 1 ēd.k. ķiploku pulveris
  • 1 ēd.k. baziliks
  • 3 ēd.k. tomātu mērce
  • 90 ml sojas mērce
  • 350 ml karsts ūdens
  • 1/2 buljona kubiņš
  • 1 tējk. čili pēc vēlēšanās
  • dilles pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Sajauc kviešu lipekli, rauga pārslas, turku zirņu miltus un garšvielas - papriku, ķiploku pulveri un baziliku. Izšķīdina 1/2 kubiņu buljona karstā ūdenī, pievieno tomātu mērci, sojas mērci, čili un, ja vēlies - dilles. Visu labi samaisa un pievieno sausajam maisījumam, kārtīgi izmaisa ar karoti un samīca ar rokām. Kad seitāna masa izmīcīta, klāj uz galda pārtikas plēvi (vai marli) un stingri tajā ietin seitānu, pēc tam to vāra 1 stundu. Protams, ja seitāns ir sadalīts mazākos gabaliņos - vārīšanās laiks būs īsāks. Kad seitāns izvārījies, ņem to ārā no ūdens, ļauj atdzist un iztin no pārtikas plēves vai marles.

Seitānu jeb vegānu gaļu ēd visādos vedos - uz maizes vai pievieno dažādiem ēdieniem pēc izvēles. Labu apetīti!

Lasi arī:



Seitāns, foto - Pinterest

Seitāns, foto - Pinterest

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas