Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Svētku pīrādziņi vegānu gaumē: ātrā pīrādziņu recepte

Vegānu pīrādziņi (Pixabay.com)

Vegānu pīrādziņi (Pixabay.com)

Ja ierasto speķa pīrādziņu vietā, šogad kārojas kas citādāks, iesakām izmēģināt svētku pīrādziņus vegānu gaumē, kas arī bez gaļas izdosies neizsakāmi gardi un sulīgi. Šos vegānu pīrādziņus esmu gatavojusi vairākkārt un pat draugi, kuri uztura ziņā ir ļoti izvēlīgi, tos atzinīgi novērtē. Lūk, recepte.

Nepieciešamās pīrādziņu sastāvdaļas:

  • Gatava saldētā mīkla;
  • 1 liels sīpols;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 400 g šampinjonu;
  • 4-5 ēdamkarotes olīveļļas;
  • Garšvielas pēc izvēles;
  • Mazliet miltu;
  • Mazliet sojas piena;
  • Sēkliņas dekorēšanai.

Vegānu pīrādziņu recepte:

  1. Noliec saldēto mīklu malā atsilt uz 30 minūtēm;
  2. Sagriez šampinjonus, apcep pannā ar olīveļļu uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes;
  3. Sasmalcini sīpolu un ķiplokus, pievieno šampinjoniem, cep vēl apmēram piecas minūtes. Pievieno garšvielas un visu kārtīgi samaisi. Šo pildījumu noliec malā;
  4. Izklāj gatavo, sasilušo mīklu uz dēlīša (apakšā paber nedaudz miltu), izrullē, sagriez trijstūrīšos. Katru trijstūrīti pildi ar 1 karoti šampinjonu pildījuma, aiz stūrīša saloki mazākā trijstūrī (pīrādziņā) un ar dakšiņu kārtīgi aizspied malas;
  5. Kad visi pīrādziņi sagatavoti, liec tos uz cepamās pannas, nozied ar augu pienu, uzkaisi dažādas sēkliņas skaistākam skatam un liec krāsnī uz apmēram 10 minūtēm. Tie būs gatavi, kad kļūs zeltaini brūni.

Šeit arī citas receptes veselīgām maltītēm:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...