Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Zivs zupa ar saldo krējumu: recepte

Zivs zupas receptes, attēls no Pixabay.com

Zivs zupas receptes, attēls no Pixabay.com

Vēl viena zupa, kas mūsmājās noteikti ir gatavojama vasarā, vēlams uz ugunskura, ir vīra ķerto zivju zupa ar saldo krējumu. To novērtē gan mājnieki, gan ciemiņi, tāpēc padalos ar zupas recepti arī te.

Zivju zupai nepieciešams:

  • 600 gr - 1 kg baltas zivs (der arī lasis, ja vīrs copēt dodas uz veikalu
  • 2 l ūdens
  • 4 vidēji kartupeļi
  • 1/2 vidēja sīpola
  • 1 vidējs burkāns
  • 200 gr 10% saldā krējuma
  • 2-3 lauru lapas
  • 3-4 smaržīgie graudu pipari
  • 1 krustnagliņa
  • 1/3 tējk. maltas kurkuma garšvielas
  • sāls (pēc garšas)
  • dilles un pētersīļi pasniegšanai

Zivju zupas recepte:

  1. Zivis izķidājam, noskalojam, sagriežam palielos steika gabalos un ar visu ādu liekam vārīties apmēram 1 l ūdenī;
  2. Nomizo un nomazgā kartupeļus, sagriez tos kubiciņos un liec blakus katliņā;
  3. Pie kartupeļiem liec klāt arī nomizotu, nomazgātu, sarīvētu burkānu un sakapātu sīpolu. Ļauj dārzeņiem vārīties, kamēr kartupeļi paliek mīksti;
  4. Kad zivs kādas 20-25 minūtes ir pavārījusies, liec to uz atsevišķa šķīva. Buljonu izkās caur sietu vai marli, lej katlā klāt pie novārītajiem dārzeņiem;
  5. Izvārīto zivtiņu atdali no asakām un ādas (lēnām un uzmanīgi), sadali to mazākos gabalos un liec klāt zupai;
  6. Pievieno visas atlikušās garšvielas, pielej saldo krējumu, samaisi un ļauj vēl kādas 10 minūtes zupai vārīties, lai garšas skaisti savilktos kopā;
  7. Beigās pievieno sāli pēc garšas, lej zupu bļodās un pāri pārkaisi smalki sagrieztās dilles un pētersīļus.
Te arī citas izcilas zupas vasarai:

Bet desertā vari pagatavot kaut ko no šī:

Zivs zupas receptes, attēls no Pixabay.com

Zivs zupas receptes, attēls no Pixabay.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas