Mārtiņš Sirmais ir viens no Latvijā zināmākajiem šefpavāriem. Viņš ne tikai lieliski gatavo ēst, bet arī labprāt dalās ar dažādiem virtuves padomiem.
Šoreiz raidījumā "Dr. Sirmais" Mārtiņš ķēries klāt mūziķa Kristapa Rasima apmācīšanai ēst gatavošanā. Redzot kā Kristaps gatavo garneles, Mārtiņš steidz talkā ar savu padomu.
Pirmkārt, šefpavārs iesaka iegādāties nevis saldētas, bet gan svaigas garneles – tās būs daudz sulīgākas un garšām bagātīgākas.
Otrkārt, garneles, kuras ir nopirktas jau noblanšētas, uz uguns nepieciešams vien "apraut". Respektīvi – uzkarsēta pannā lej eļļu, to uzkarsē un tad ber iekšā garneles: "Es viņas nemaisu! Es vienkārši gaidu, līdz viņas apcepas."
Tāpat šefpavārs atgādina nesteigties ar garneļu čaulu izmešanu – tās var noderēt lieliskai garšu buķetei mērcē. Video skaties, cik lieliskā ēdienā garneles tika izmantotas!
Lasi arī:
Mārtiņš Sirmais nosauc knifiņu, kas palīdzēs izvēlēties vislabākos makaronus
Foto: ekrānšāviņš no 1188play