Pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās dziedātāja un skatuves dīva Olga Rajecka. Kopā ar šefpavāru viņa gatavoja vistas krūtiņu kraukšķīgā kukurūzā, pierādot, ka pat no vienkāršām sastāvdaļām var radīt izsmalcinātu un garšīgu maltīti, kur vienas porcijas izmaksas nepārsniedz divus eiro. Pats svarīgākais – tās pagatavošana neprasīs daudz laika.
Nepieciešams:
- 2 vistas krūtiņas;
- 3/4 tējkarote čili pulvera, Rimi;
- ēdamkarote kaltētu sīpolu;
- 1/2 tējkarote timiāna;
- 6 ēdamkarotes kukurūzas pārslu, Rimi;
- 40 g cietā siera, 12 mēneši, Rimi;
- 2 vistu olas, Rimi Iecavas kūtī dētas;
- 30 g dažādu ziedu medus, Rimi Smart;
- 120 g saldās čili mērces;
- tējkarote ķiploku pulvera;
- tējkarote kūpinātas paprikas pulvera;
- milti panēšanai;
- sāls;
- pipari;
- eļļa cepšanai.
Pasniegšanai:
- 300 g basmati rīsi, Rimi Planet;
- 3–4 īsie gurķi;
- sarkanais sīpols;
- tējkarote galda etiķis, Rimi Smart;
- citrons;
- olīveļļa;
- sāls;
- cukurs.
Pagatavošana:
Vistas filejas pārgriez uz pusēm un viegli izklapē ar gaļas āmurīti.
Tad sagatavo panējumu – virtuves kombainā liec kukurūzas pārslas, kaltētus ķiplokus un sīpolus, čili pulveri, timiānu un cieto sieru. Visu samal un pievieno šķipsniņu sāls. Pēc tam iegūto masu apmaisa.
Atsevišķā bļodiņā sakul olas, bet seklā traukā ieber miltus. Vistu panē, vispirms apviļājot miltos, pēc tam olā un pašās beigās sagatavotajā kukurūzas panējumā.
Tad sāc gatavot rīsus. Pirms vārīšanas tos noskalo aukstā ūdenī, mainot to vairākas reizes, līdz ūdens kļūst dzidrs. Rīsus liec verdošā, viegli sālītā ūdenī, kura daudzumam jābūt divas reizes vairāk kā rīsiem. Vāri uz mazas uguns apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad uzliec vāku un ļauj rīsiem piebriest vēl 5 minūtes.
Kamēr rīsi briest sagatavo ātro marinādi gurķiem. Gurķus un sīpolus sagriez plānās ripiņās, liec bļodā un pievieno tējkaroti sāls, cukuru, eļļu, citrona sulu un etiķi. Visu rūpīgi samaisi.
Panēto vistu cep uz pannas karstā eļļā, līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga, vai gatavo cepeškrāsnī. Pagatavo mērci vistai – nelielā katliņā liec saldo čili mērci, medu, pavisam maz ūdens un paprikas pulveri. Uzsildi, līdz mērce nedaudz sabiezē.
Gatavo vistu pasniedz kopā ar tvaicētiem rīsiem, mērci un svaigi marinētajiem gurķiem.
Kādu vistas marinādi iesaka šefpavārs Mārtiņš Sirmais – skaties video!

Publicitātes foto. FOTO: RIMI
