
Ziņneši gatavo tarti. Foto: publicitātes
Raidījuma “360TV ZIŅnešu” vadītāji Ramona Salmiņa un Dāvis Valdnieks centās izzināt, cik viegli ir pagatavojama britu karaļa Čārlza III un karalienes Kamilla izvēlētais kronēšanas gardums – sāļais pīrāgs, kīšs. Viņi to cepa kopā ar Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijā Polu Bramelu un izzināja, vai šai kronēšanas tartei ir potenciāls kļūt populārai arī Latvijā.
Kronēšanas tartes burvība – tās pagatavošanā nav vajadzīgas dārgas izejvielas, pielāgojama dažādām gaumēm, var ēst gan siltu, gan aukstu. ZIŅnešu filmēšanas komandai tik ļoti garšoja tarte, ka tā ātri vien pazuda no šķīvjiem. Pamēģiniet to izcept arī paši!
Nepieciešams:
Sastāvdaļas pamatnei:
- 250g miltu;
- 50g auksta sviesta;
- 50g tauku (var aizstāt ar sviestu);
- 4 ēdamkarotes piena;
- šķipsna sāls
Sastāvdaļas pildījumam:
- 125ml piena;
- 175ml saldā krējuma;
- 2 olas;
- 100g sarīvēta Čederas siera;
- 180g plaucētu spinātu;
- 60g cūku pupu vai sojas pupiņu;
- 1 sasmalcināts zariņš estragona;
- sāls un melnie pipari
Ar miltiem viegli apkaisa darba virsmu un izrullē mīklu līdz aplim, kas ir nedaudz lielāks par cepamās formas augšdaļu.
Izklājiet formu ar mīklu. Lieciet ledusskapī vēl 30 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C.
Lai cepšanas laikā mīkla neceltos uz augšu, ir vajadzīgs noslogot mīklas pamatni. To var darīt, pamatnē ieklājot cepamo papīru un ieberot, piemēram, rīsus vai kaltētās pupas. Pamatni cep 15 minūtes. Atdzesē.
Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 160°C.
Gatavo šķidro maisījumu. Sakuļ pienu kopā ar krējumu, pievieno olas, garšaugus un garšvielas.
Izceptajā pamatnē izkaisiet pusi no sarīvētā siera, virsū lieciet pupiņas, sasmalcinātus spinātus un zaļumus, pēc tam pārlejiet ar šķidro maisījumu.
Ja nepieciešams, viegli samaisiet visu, lai nodrošinātu, ka pildījums ir vienmērīgi izkliedēts, taču uzmanieties, lai nesabojātu mīklu.
Pārkaisa atlikušo sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tarte sacietē un iegūst viegli zeltainu nokrāsu.

Ziņneši gatavo tarti. Foto: publicitātes